Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Gipsy Kings έρχονται στο Θέατρο Πέτρας

Οι μοναδικοί Gipsy Kings, η αγαπημένη φλαμένκο μπάντα, έρχονται στην Αθήνα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη για να μας ταξιδέψουν με την ιδιαίτερη μουσική τους.




Οι Gipsy Kings ξεκίνησαν την καριέρα τους τη δεκαετία του '70 από ένα μικρό χωριό της Νότιας Γαλλίας όταν οι δύο γιοι του Jose Reyes (βετεράνος καλλιτέχνης του φλαμένκο) Nicolas και Andre Reyes αποφάσισαν να φτιάξουν ένα συγκρότημα. Αρχικά ονομάστηκαν Los Reyes και άρχισαν να γυρίζουν την χώρα παίζοντας σε γάμους, γιορτές και πανηγύρια, ακόμα και στους δρόμους.

Επειδή κατασκήνωναν και περιόδευαν μαζί με τσιγγάνους, σκέφτηκαν να μετονομαστούν σε Gipsy Kings. Σιγά-σιγά άρχισαν να αποκτούν ένα μικρό αλλά φανατικό κοινό έως το 1986 όταν την παραγωγή των δίσκων τους ανέλαβε ο Claude Martinez ο οποίος είχε προβλέψει από την πρώτη στιγμή την αξιόλογη πορεία τους.

Σταδιακά άρχισαν να παντρεύουν τη μουσική τους και με άλλους ρυθμούς κυρίως από την Αφρική, την Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική και σήμερα είναι γνωστοί και αγαπημένοι σε όλο  τον κόσμο.

Το 1987 οι Gipsy Kings κυκλοφόρησαν τα τραγούδια "Djobi Djoba" και "Bamboleo" σε μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία. Τα δύο singles γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία ιδιαίτερα στη Γαλλία. Όπως ήταν αναμενόμενο είχε έρθει πλέον η ώρα για ένα σημαντικό δισκογραφικό συμβόλαιο που οι Gipsy Kings υπέγραψαν με την Sony Music. Καθώς τελείωνε το 1987, οι Gipsy Kings είχαν ήδη έτοιμο το πρώτο τους δίσκο που αμέσως μπήκε μέσα στους 12 καλύτερους των Ευρωπαϊκών charts. Στη Γαλλία πούλησε περισσότερα από 460.000 αντίτυπα και αυτό ήταν μονάχα η αρχή.

Οι Gipsy Kings έγιναν γνωστοί και σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα στην Αγγλία όπου η μουσική τους αγαπήθηκε αμέσως ακόμα και από εκείνους που μέχρι τότε διατηρούσαν επιφυλακτική στάση απέναντι σε ένα μουσικό είδος που ποτέ άλλοτε δεν είχαν ξανακούσει. Το συγκρότημα άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορα clubs του Λονδίνου και στη συνέχεια αποφάσισαν να ανοίξουν τα φτερά τους για να φτάσουν μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τοποθεσία: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

Ημερομηνία: Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, στις 21.00

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση: 1000 πρώτα 15€, υπόλοιπα 18€ | ταμείο 25€

Προπώληση: viva.gr

Πηγή: culturenow.gr